Als je met rood haar geboren bent, heb je misschien al wel in de gaten dat sommige kleuren kleding je beter staan dan andere. Felle kleuren en roze draag je vast niet veel, terwijl groen misschien wel je favoriete kledingkleur is. Rood is een prachtige haarkleur die je door het dragen van de juiste kleuren nog beter uit kan laten komen. Wat is jouw favoriete kledingkeuze om je rode haar te laten stralen?

Kleding kleuradvies voor mensen met rood haar

Donkerblauw

Donkerblauw staat alle roodharigen prachtig. Probeer verschillende stoffen en materialen uit, en combineer deze tot een totaalblauwe look. Je zult versteld staan van het resultaat.

Zwart

Rood haar ‘knalt’ er uit als je zwart draagt. Voor blondines is zwart vaak een te harde kleur, maar jouw rode haar zal er extra mooi bij uitkomen. Wanneer je een erg lichte huid hebt en je je gezicht toch te vaal vindt uitkomen naast dat zwart, draag er dan een jasje of een sjaal in een andere kleur bij, maar houd die zwarte jurk, broek en trui aan!

zwarte kleding bij rood haar
Zwarte kleding staat prachtig bij rood haar. Het laat je haar fantastisch uitkomen.

Groen

Waarschijnlijk hangt er al wat groens in je kast. Wanneer dit niet het geval is moet je nu heel gauw gaan shoppen, want groen wordt jouw favoriete kleur. Wist je dat voor iedere tint rood haar er een ultieme tint groen is? Groen is enorm veelzijdig en past echt bij iedere roodharige.

Voor iedere tint rood haar is er een ultieme tint groen

Bruin

Er bestaan veel verschillende soorten bruin. Vooral de bruintinten zonder rood erin staan je goed. Bruin is een neutrale kleur en kan altijd, bij elke gelegenheid.

Rood

Misschien geloof je dit nog niet omdat je nooit rood wilde dragen, maar rood staat je echt. De kunst is om de juiste tint te vinden. Probeer eens verschillende tinten rood uit en begin bijvoorbeeld met bordeauxrood.

En roze?

Roze is doorgaans een moeilijke kleur voor de roodharigen. Toch zijn er ook weer uitzonderingen, en dat geldt voor elke kleur. Deze uitzonderingen kunnen dan juist weer de pareltjes voor het oog zijn. Lichtroze kan bijvoorbeeld toch erg goed passen bij een echte roodharige bij wie de kleur niet al te koperachtig is.

roze kleding bij rood haar
Roze kleding is gedurfd bij roze haar maar is zeker het proberen waard.

Advies op maat

Rood haar bestaat in vele schakeringen en in combinatie met verschillende huidtypes. Je bent daarom als roodharige bijzonder uniek. Wil je advies op maat? Er bestaan kleuradviseurs die je helpen om je kleurtype te bepalen en daardoor de ultieme kleuren te kiezen om jou te laten stralen. Wil je weten hoe bijzonder rode haren zijn? Lees dan het artikel over rood haar.