Mondkapje kopen

Een mondkapje koop je bij de Action, bouwmarkten zoals de Gamma of Praxis of bij de Kruidvat. Vooral bij virussen is er veel vraag naar mondkapjes. In Aziatische landen zoals China en Japan zie je overal in het openbare leven veel mensen met bescherming van de luchtwegen. Ze doen dit met een kapje voor hun mond. De lucht in dergelijke landen, vooral in de grote steden is vaak slecht. De laatst jaren is de Chinese overheid er echter wel mee bezig om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Wat is een mondkapje?

Mondkapjes beschermen je tegen schadelijke virussen en stof. Een mondkapje is doorgaans wit of blauw en heeft een beschermend filter welke je voor je neus en mond dient te doen. De elastieken aan het filter dien je achter je oren te plaatsen zodat je kapje goed blijft zitten.

Mondkapje Action

Winkels zoals de Action hebben goedkope mondkapjes te koop. Je koopt ze meestal voor ongeveer een euro. Meestal zitter er meerdere in een verpakking. Andere winkels waar je kapjes ter bescherming van je luchtwegen kunt kopen zijn het Kruidvat en bouwmarkten zoals de Gamma of de Praxis.

Wanneer gebruik je een mondkapje?

Je gebruikt mondkapjes wanneer de lucht om je heen verontreinigd is. Dit kan bijvoorbeeld door stof in de lucht of door fijne deeltjes in de omgeving zoals zaagsel. Wanneer je aan het klussen bent en verf afkrapt of aan het zagen bent, dan is het aan te raden een stofkapje of mondkapje te gebruiken. Wanneer er virussen in de lucht zweven is het ook aan te raden een mondkapje te dragen.

mondkapjes tegen virussen
Wanneer er virussen in de lucht zweven is het ook aan te raden een mondkapje te dragen.

Wie dragen er mondkapjes?

Enkele beroepen waarbij je een mondkapje draagt zijn bijvoorbeeld de tandarts of een arts in het ziekenhuis. Een arts draagt een mondkapje om hygienisch te werken. Aan de ene kant komt er geen adem en kleine vochtdeeltjes van de arts in de wond van een patient. Ook krijgt een arts minder luchtjes mee van de patient, bijvoorbeeld wanneer deze uit zijn mond stinkt of een stinkende wond heeft.

Ook wanneer je veel zaagt en met stof werkt dan is het raadzaam een mondkapje te dragen. Je krijgt dan een stuk minder (fijn)stof binnen, wat minder schadelijk is voor je luchtwegen. Wanneer je bijvoorbeeld gif spuit als je bezig bent met onkruid verwijderen dan ontstaat er vaak een gevaarlijke damp. Ook dan is het raadzaam bescherming te dragen voor je luchtwegen.

Wanneer je in een grote stad woont met veel uitlaatgassen is het ook aan te raden om een mondkapje te dragen. Dit zien we vooral in Aziatische landen maar ook steeds vaker in andere landen.

mondkapje op straat
Mond kapjes op staat tegen bescherming van schadelijk dampen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Table of Contents

mondkapje kopen
Mondkapje kopen

Een mondkapje koop je bij de Action, bouwmarkten zoals de Gamma of Praxis of bij de Kruidvat. Vooral bij virussen is er veel vraag naar

buitenspel voetbal
Buitenspel

Buitenspel. Dit is een veelgehoorde voetbalterm. Maar wanneer is het eigenlijk buiten spel? Wij leggen uit wanneer èn wat buitenspel bij voetbal is. Wat en

onkruid verwijderen
Onkruid verwijderen doe je zo

Dit artikel gaat over onkruid verwijderen en bestrijden. Er zijn diverse manieren om van onkruid af te komen. Wij hebben de beste tips voor je

rotterdam
Kittens – kleine jonge katjes

Kittens zijn kleine jonge poesjes. De leeftijd van de kleine katjes is maximaal een half jaar oud om ze een kitten te mogen noemen. Poes