Online boodschappen doen – de voordelen

Online boodschappen doen is snel en eenvoudig. Steeds meer mensen doen graag via internet hun boodschappen. Ook ik doe sinds 2013 uitsluitend nog mijn boodschappen via een beeldscherm. Lekker warm op de bank zonder zeurende of weglopende kinderen kan je héérlijke recepten samenstellen.

Boodschappen online

Wij wonen vrij buitenaf, en dit heeft – samen met mijn gevoeligheid voor keuzestress – er vast mee te maken dat ik niet vaak in een supermarkt te vinden ben. Toen ik er laatst kwam omdat ik toch wat dingen nodig had, schrok ik van de onlogische indeling van de winkel, de tijd die het me kostte om heen- en weer te lopen, producten in mijn kar te tillen, vervolgens op de band, in de auto, uit de auto en dan ook nog thuis de kast in. En de prijzen waren niet bepaald overzichtelijk. O ja, ik heb het dan nog niet eens over alle impulsaankopen in een supermarkt. Nee, vanuit huis bestel je precies wat je nodig hebt. Je kan rustig achter de laptop zitten of via een app om snel en eenvoudig je boodschappen online te doen.

Voordelen online boodschappen doen

Ik blijf daarom fan van online bestellen en kan zo een tiental voordelen opnoemen:

  1. Goed inzicht in prijsverschillen merken;
  2. Rustig kunnen nadenken;
  3. Alle aanbiedingen op een rij;
  4. Bestellingen nog héél vaak kunnen aanpassen;
  5. Bijzondere producten zó gevonden;
  6. Geen impulsaankopen meer;
  7. Bezorging wanneer ik dat wil;
  8. Goede service bij klachten;
  9. Je hoeft de deur niet uit;
  10. Heel veel tijdswinst.
keuzestress supermarkt
Online boodschappen doen vanuit huis scheelt je een hoop keuzestress en behoed je voor te veel ongezonde producten.

Als ik dit zo overlees dan kom ik tot het besef dat ik niks lees over gezelligheid, lekker sneupen, snoepen, wat proeven, lachen met het kassameisje, de oude buurvrouw tegenkomen, een oud vrouwtje kunnen helpen met wisselgeld, een krantje kopen van een dakloze man. Als je denkt dat je deze opsomming echt nodig hebt voor een fijne dag raad ik je aan gewoon nog naar de supermarkt te gaan!

Maar vergeet je ook niet de volgende opsomming? Fietssleutel kwijt, pinpas vergeten, product niet op voorraad, lange rij bij de kassa, parkeerplaats vol, winkelmuntje vergeten, karretjes op, huilende kinderen, halve dag voorbij, tóch de melk vergeten, boodschappenlijst ligt nog in de auto, vergeten tomaten af te wegen, wisselgeld klopt niet, man voor je heeft een uitgebreide klacht, lege dozen zijn op, emballage loopt vast, pak vla gaat stuk in de auto.

Overtuigd?

Jumbo online boodschappen

Als de Jumbo je favoriete supermarkt is, kijk dan op de website van de Jumbo waar je eenvoudig je boodschappen online kan doen. We hebben ook een artikel geschreven over de Jumbo supermarkt voor meer informatie over het online boodschappen bestellen bij de Jumbo.