Schoolbeker kopen en vergelijken – een duurzame schoolbeker.

Ieder kind heeft een schoolbeker nodig om dagelijks drinken mee naar school te nemen. Welke beker is nu goed om te kopen? Ga je voor de goedkoopste, de mooiste afbeelding aan de buitenkant of kies je voor duurzaam.

Waar moet je op letten bij een duurzame schoolbeker kopen?

Een duurzame schoolbeker is gemaakt van veilig materiaal (RVS of van plastic zonder BPA), gaat jaren mee en is milieuvriendelijk. Er is steeds meer keuze in duurzame schoolbekers. Hoe weet je nou welke je moet kiezen? Wij probeerden er een aantal uit.

Is RVS duurzaam voor een schoolbeker?

Roestvrijstaal is gemaakt van ijzer, chroom, nikkel en koolstof. De legering hiervan wordt onder heel hoge temperatuur gesmolten. Dit proces is niet persé heel milieuvriendelijk (al zijn de regels van dit proces in Nederland erg streng) maar het resultaat van RVS is wel erg duurzaam. Het materiaal is oersterk, slijt niet en kan in principe voor altijd mee. RVS neemt geen schadelijke stoffen op en kan bovendien voor 100% worden gerecycled, al gebeurt dit in de praktijk tegenwoordig nog maar voor ongeveer 80%. RVS is dus zeker een duurzaam materiaal en een uitstekende keuze voor een product als schoolbekers. De bekers kunnen in de loop der jaren wel wat butsen en deukjes oplopen, maar dit geeft ze karakter en houdt ze nog wel bruikbaar.

Schoolbeker kopen en vergelijken

Wij hebben een aantal schoolbekers vergeleken. De beste, duurzame schoolbeker scoort het hoogst op de volgende punten:

 1. De beker is goed te gebruiken voor kinderen. Hij past goed in kleine handen, is gemakkelijk open en dicht te maken, er kan zonder knoeien uit gedronken worden.
 2. De beker is goed schoon te maken. Hij bestaat niet uit veel losse onderdelen, heeft een grote opening en kan in de vaatwasser.
 3. De beker lekt niet, ook niet na een paar jaar intensief gebruik.
 4. De beker is onverwoestbaar.
spelende kinderen op school
Kinderen spelen en gooien tassen met bekers op de grond. De beker moet dus wel wat aankunnen zonder dat ze gaat lekken.

Welke merken hebben we bekeken?

 1. Klean kanteen
  Klean Kanteen heeft mooie RVS-flessen met keuze uit meerdere kleuren, formaten en doppen. De sportdop is niet lekvrij dus deze valt af. De gekleurde versies zijn niet geschikt in de vaatwasser dus deze vallen ook af.
  De RVS-kleurige versie met lekvrije ringdop blijft over als een prima keuze voor wat grotere kinderen. De draaidop kan voor kleinere kinderen misschien wat strak dichtzitten.
 2. Zak!Designs
  Zak!Designs heeft mooie RVS-bekers met vrolijk gekleurde doppen. Ze zijn dubbelwandig zodat de inhoud langer koel of warm blijft. De beker lekt niet, kan in de vaatwasser en heeft een handig drinkdeksel. Een nadeel bij warme dranken kan zijn dat dit deksel van melamine is gemaakt. Van dit materiaal wordt vermoed dat het bij verhitting boven 60 graden schadelijke stoffen kan afgeven. Bij koude dranken is dit geen probleem. De beker is wel wat groot in de handen, wat voor kleine kinderen lastig te hanteren kan zijn.
 3. Blafre
  De drinkflessen van Blafre zien er erg leuk uit, zijn van RVS gemaakt en hebben een siliconen draaidop. De flessen lekken niet, kunnen goed open en dicht gedraaid worden en zijn vaatwasserbestendig. Tot nu toe is dit onze favoriet.
 4. Aladdin
  De schoolbekers van Aladdin zijn gemaakt van volledig gerecycled BPA-vrij plastic. Ook kunnen ze na hun dienst weer volledig worden gerecycled. Een duurzame keuze dus waarvan een voordeel kan zijn dat deze bekers in de magnetron kunnen. De vrolijke kleuren spreken erg aan en de bekers zijn stoer genoeg om mee te nemen naar de middelbare school. De bekers van Aladdin lekken niet en de dop is handig in gebruik. We denken wel dat na een aantal jaren de dop een zwakke plek kan gaan worden met als resultaat een natte tas.

Onze favoriet is het merk Blafre

Na het schoolbeker vergelijken van verschillende merken komen we tot de volgende conclusie: onze winnaar is Blafre. De dop van dit merk is makkelijker open en dicht te krijgen dan vergelijkbare bekers. Bijkomend voordeel is dat ze in de vaatwasser kunnen. We adviseren je om – hoewel er erg leuke designs te krijgen zijn – de meest neutrale versie te kopen zodat hij je hele duurzame leven mee kan.

drinkbeker voortgezet onderwijs
Als je een duurzame drinkbeker koopt dan ben je wel wat geld kwijt maar je kan deze na de basisschool ook nog gebruiken.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Table of Contents

mondkapje kopen
Mondkapje kopen

Een mondkapje koop je bij de Action, bouwmarkten zoals de Gamma of Praxis of bij de Kruidvat. Vooral bij virussen is er veel vraag naar

buitenspel voetbal
Buitenspel

Buitenspel. Dit is een veelgehoorde voetbalterm. Maar wanneer is het eigenlijk buiten spel? Wij leggen uit wanneer èn wat buitenspel bij voetbal is. Wat en

onkruid verwijderen
Onkruid verwijderen doe je zo

Dit artikel gaat over onkruid verwijderen en bestrijden. Er zijn diverse manieren om van onkruid af te komen. Wij hebben de beste tips voor je

rotterdam
Kittens – kleine jonge katjes

Kittens zijn kleine jonge poesjes. De leeftijd van de kleine katjes is maximaal een half jaar oud om ze een kitten te mogen noemen. Poes