Supermarkt aanbiedingen willen je naar de supermarkt lokken om zo nog meer boodschappen te kopen niet in de aanbieding zijn. Als je wilt besparen kan het flink lonen om te letten op aanbiedingen van supermarkten en deze aanbiedingen af te fietsen. Elke supermarkt heeft eigen weekaanbiedingen waarin producten goedkoper zijn dan normaal.
Er zijn hierbij wel een aantal valkuilen waar je rekening mee moet houden. Wanneer je je verstand gebruikt en niet je gevoel (want hier spelen supermarkten op in) benut je het best de aanbiedingen.

Supermarkt aanbiedingen tips

 1. Kijk kritisch naar de aard van de supermarkt aanbieding.
  Een 1+1 gratis aanbieding is een veel betere aanbieding dan tweede product voor de halve prijs. Bij de eerste aanbieding bespaar je wel 50%, terwijl dit bij de tweede soort aanbieding maar 25% is. En kijk bij een aanbieding zoals 2 producten voor 2 euro ook eens naar de oorspronkelijke prijs. Gaat het verschil over euro’s of over een paar eurocenten?
 2. Leg geen onnodige voorraden aan.
  Calvé Pindakaas is ongeveer eens in de drie maanden in de aanbieding per supermarkt. Als je dit product altijd gebruik loont het om in de aanbieding net zoveel pindakaas te kopen als je in drie maanden gebruikt. Vertrouw erop dat er weer een aanbieding zal komen. Voorraden kosten ook geld en kunnen over de houdbaarheidsdatum raken.
 3. Koop niet klakkeloos A-merken in de aanbieding.
  Wanneer je tevreden bent met een goedkoop huismerk heeft het niet altijd zin om een aanbieding van een A-merk te kopen. Deze kan in de aanbieding nog duurder zijn dan je gewone huismerk normaal kost.
 4. Kijk ook eens in de supermarkt om de hoek.
  Heb je meerdere supermarkten in je buurt? Bekijk de aanbiedingen van deze supermarkt ketens ook eens. Misschien brengt het je op ideeën.
 5. Kijk op de website voor alle aanbiedingen.
  Wist je dat in de landelijke huis-aan-huisbladen niet alle aanbiedingen vermeld staan? Op internet vind je ze wel allemaal!

Lees hier meer over voordelen online boodschappen doen.