Doet jouw hond dat ook? Gras eten? Is je hond nog wel fit of braakt je hond regelmatig? Waarom eten honden gras? Er zijn verschillende redenen waarom een hond gras eet. Honden eten gras omdat ze het lekker vinden, het kan als medicijn dienen of er kan een achterliggend probleem zijn.

Honden vinden gras lekker

Sommige honden eten gras omdat ze het gewoon lekker vinden. Het betreft aangeleerd gedrag, dat ze in hun jeugd hebben ontdekt. In alle speelsheid aten ze gras en ontdekten dat het ze goed smaakte. Soms hebben zelfs bepaalde soorten de voorkeur. Wolven, de voorouders van de hond eten ook gras als klein onderdeel van hun voeding, dat wetende maakt het al iets minder raar. Als je hond verder geen klachten heeft is er niks aan de hand.

Waarom eten honden gras? Het werkt als medicijn

Sommige honden gaan gras eten als ze last van hun maag hebben. Door het eten van grassen die hun maag niet verdraagt, wekken ze het overgeven op. Dit kan handig zijn als ze misselijk zijn en een lege maag nodig hebben. Tussen het gras groeien ook kruiden. Sommige honden eten deze kruiden wiens geneeskracht een vorm van zelfmedicatie kan zijn.

Hond eet gras en braakt gal

Soms eet je vaak gras eet om over te kunnen geven of om gal te braken. Er kan dan een achterliggend probleem in de maag van de hond zijn zoals haarballen, wormen of een maaginfectie. Neem in dit geval contact op met je dierenarts.

genieten van je hond
Vertrouw je het niet als je hond gras eet? Ga dan even langs bij de dierenarts zodat je nog lang van je hond kunt genieten.