Een gebruikersband of zomerband is meestal harder dan een winterband. Voor zomerbanden is grip van minder belang dan bij een winterband. Bij zachtere winterbanden verbruik je veelal meer brandstof of energie.

Wanneer zomerbanden

Wanneer de temperatuur boven de 7 graden is en er wordt geen winterse neerslag meer verwacht, dan worden winterbanden meestal omgeruild voor zomerbanden. In de praktijk is dit meestal in de maand april. Winterbanden worden voor zomerbanden gewisseld als de temperatuur onder de 7 graden is. Een goed moment om te wisselen is de maand november. Je hebt dan de minste kans om overvallen te worden door winterse neerslag.

Direct zomer autobanden kopen

Wil je direct zomer autobanden kopen? Geef dan aan voor welk seizoen je banden nodig hebt, wat de breedte, hoogte en het aantal inch is. Maak ook de keuze wat voor categorie band je wilt (A-merken, prijs/kwaliteit of budget banden). Tot slot kan je kiezen of je zelf wilt monteren of dat je de montage uitbesteedt.

zomer autobanden kopen
Direct zomer autobanden kopen.

Zomerbanden test

Wil je direct weten wat de beste en goedkoopste zomerbanden zijn? Bekijk dan de top 100 zomerbanden van de Bandenconcurrent.

TOP 100 ZOMERBANDEN – Klik hier!

Droog en nat wegdek

Bij het kiezen van de beste zomerband wordt er gekeken naar de beste prestaties op droog wegdek. Volgende de ANWB komen op het gebied van optimale prestaties op droog wegdek de Bridgestone, Firestone, Goodyear, Falken of Maxxis zomerbanden het beste uit de bus. Voor optimale prestaties op nat wegdek kan je beter kiezen voor Bridgestone, Vredestein, Michelin of de Continental zomer banden.

Milieu

Wanneer je let op milieucriteria zoals verbruik, geluid en een lange levensduur van een band, kies dan voor een Vredestein of een Michelin zomerband.

Prijs voorop

Vind je de prijs/kwaliteit belangrijk? Kies dan voor de Bridgestone en Vredestein banden. Vind je de kwaliteit minder belangrijk maar ga je meer voor de prijs zonder dat dit ten koste gaat van e veiligheid? Neem dan de Linglong of Giti zomerbanden.

Voor de uitgebreide zomerbanden test van de ANWB klik je hier.

Zomerbanden actie

Ben je op zoek naar een mooie actie voor zomerbanden. Kijk dan op de website van de Bandenconcurrent. Hier zie je een overzicht van de meeste autoband merken. De banden zijn zeer scherp geprijsd.

Bandenconcurrent

De Bandenconcurrent uit Eindhoven levert de goedkoopste autobanden van Nederland. Het is de grootste Nederlandse bandenwinkel en de banden welke ze leveren gaan direct vanaf de fabriek naar de eindklant, zonder tussenhandel. Om montage eenvoudig en snel te laten verlopen, kan je kiezen om zelf je banden te monteren of om dit te laten doen door een van de 1250 aangesloten autobanden montagepartners van de Bandenconcurrent.

De Bandenconcurrent biedt de mogelijkheid om bij een bestelling voor 12:00 uur, de banden de volgende dag op de afgesproken locatie te hebben. De verzending is gratis.

Bandenconcurrent